#

Mubadala Investment Company і Q Partners оголосили про початок співпраці

#

Еміратська державна холдингова компанія Mubadala Investment Company та Q Partners оголосили про початок співробітництва.

Компанії підписали меморандум про взаєморозуміння. Угода передбачає взаємодію у сфері спільних інвестиції, а саме – співпрацю у відборі, аналізі та реалізації взаємовигідних інвестпроєктів в Україні та закордоном. Сторони співпрацюватимуть у сферах офісної нерухомості, фармацевтики та складської логістики.

«Підписання меморандуму з державним інвестиційним фондом Mubadala – це крок до стратегічної взаємодії заради проєктів міжнародного масштабу. Сподіваємось на плідну співпрацю», – коментує Дмитро Мартиненко, керівний партнер Q Partners.

Q Partners – компанія, що інвестує в бізнес з високим потенціалом зростання для його розвитку і подальшого продажу стратегічним інвесторам. Засновник – український інвестор Андрій Іванов. Інвестиційний портфель Q Partners включає три проєкти в управлінні – венчурний фонд QPdigital, девелоперську компанію UDP, Міжнародний аеропорт Київ ім. І. Сікорського.

До інвестицій компанії також належить бізнес у відновлюваній енергетиці UDP Renewables, фармацевтична компанія «Біофарма». оператор зовнішньої реклами «РТМ-Україна», а також кілька венчурних проектів в Україні та за кордоном. Загальний обсяг інвестицій в існуючі проекти становить $ 520 млн.

Mubadala Investment Company – еміратська державна холдингова компанія, створена в січні 2017 року внаслідок об’єднання Mubadala Development Company і International Petroleum Investment Company, і повністю належить уряду Абу-Дабі в Об’єднаних Арабських Еміратах. Завдання Mubadala полягає в сприянні диверсифікації економіки Абу-Дабі. Основна увага приділяється управлінню довгостроковими інвестиціями, спрямованими на забезпечення високої фінансової віддачі і відчутних соціальних благ для емірату.

#
Україна, 01103 Київ, вул. Драгомирова, 20