#

Сервіс Doc.ua презентував мобільний додаток

#

Сьогодні медичний онлайн-хаб Doc.ua, інвестиція Q Partners,  має три основні функції. Перша – запис до лікаря. У додатку можна знайти потрібного спеціаліста, обираючи за спеціальністю, стажем, ціною, розташуванням та іншими критеріями. Крім того, можна переглянути коментарі інших користувачів та залишити свій після візиту.

Додаток також дозволяє отримати аудіоконсультацію обраного лікаря. У розробці – функції відеоконсультації та чату. Друга функція системи – запис на лабораторні аналізи. Третя – замовлення потрібних медикаментів.

У майбутньому функціонал додатку будуть розширювати, зокрема, планують додати електронну медичну картку. За словами Ігоря Ліскі, інвестора Doc.ua, основна мета проєкту – це диджиталізувати систему та спростити доступ до медичних сервісів.

Користування сервісом безкоштовне для пацієнтів. Лікарні, лабораторії та медики приватних закладів сплачують за підключення до системи. За словами представників Doc.ua їхні анкети, освіту та стаж роботи ретельно перевіряють. Сьогодні система має базу з 11 тисяч лікарів, 1,5 тисяч лікарень та 500 лабораторій.

Медичний сервіс працює переважно з приватними установами, послуги яких є платними. Представники Doc.ua зазначають, що запрошували до співпраці державні медичні заклади на умовах безкоштовного підключення, проте процес поки розвивається повільно. Ярослав Кучер, заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, зазначив, що міністерство готове до співпраці, проте прагне розвивати також власні інструменти e-health.

Нагадаємо, медичний онлайн-хаб Doc.ua почав роботу у 2014 році та наразі входить до групи компаній EFI GROUP. У 2020 році компанія під брендом Doc.online почала роботу на міжнародних ринках. Все сьогодні система доступна в Казахстані, Узбекистані та Молдові. У планах – розширити мережу також на Грузію, Азербайджан, ОАЕ та країни Балтії.

#
Україна, 01103 Київ, вул. Драгомирова, 20